به گزارش روابط عمومی تعاونی خاص، مراسم جایگزینی چهل هزارمین تاکسی فرسوده ، با حضور معاون اجرایی رییس جمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، رئیس پلیس راهور ناجا و رئیس کمیسیون کشاورزی، معاون توسعه امور تولیدی سازمان برنامه بودجه و جمعی از مدیران ارشد کشور در سالن اجتماعات شرکت ساپکو برگزار شد.
هاشم یکه زارع مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در این مراسم، جایگزینی خودروهای فرسوده را رسالت و تعهد ایران خودرو در مقوله مسئولیت های اجتماعی دانست و تاکید کرد: دستیابی به سیاست های اقتصاد مقاومتی با انسان سالم، جامعه سالم و محیط زیست سالم محقق می شود.
مدیر عامل ایران خودرو کوتاه بودن فرآیند تعویض تاکسی فرسوده را از ویژگی های مهم این طرح عنوان کرد و افزود: قبلا فرآیند تعویض و نوسازی خودرو یک تا دوماه زمان دربر می گرفت اما در این طرح، تاکسی داران همزمان با تحویل تاکسی فرسوده در بازه زمانی یک ساعته می توانند تاکسی جدید خود را تحویل بگیرند که این موضوع موجب رضایتمندی بالای تاکسی داران شده است.
مهدوی عادل مدیر پروژه طرح جایگزین تاکسی های فرسوده ، با اشاره به تغییر چهره شهرها با تردد تاکسی های نو گفت: در شهر تهران تعداد ۱۰ هزار و ۹۰۰ متقاضی برای تعویض تاکسی ثبت نام کرده اند که تاکنون حدود ۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی به متقاضیان تحویل داده شده است. اجرای طرح در شهر تهران به زودی به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: در سایر استان ها نیز تعداد ۳۰ هزار و ۵۰۰ تاکسی فرسوده جایگزین و نوسازی شده است؛ در این میان، در ۳۱۵ شهر کشور درحال اجرای طرح هستیم، در برخی مانند اسفراین، گچسار و دیواندره تحویل تاکسی های نو به اتمام رسیده و در برخی دیگر نیز ادامه دارد.
مدیر پروژه طرح جایگزینی تاکسی های فرسوده در خصوص پیشرفت کار عنوان کرد، بیشترین آمار ثبت نامی در کلانشهر های تهران، تبریز، مشهد، کرج، شهریار، قم، شیراز، کرمانشاه، اصفهان و قزوین می باشد. که الحمدالله این پروژه پیشرفت قابل ملاحظه ای در کل کشور داشته است.
مهدوی عادل ادامه داد: منافع حاصل از کاهش مصرف سوخت در قالب جایگزینی۴۰ هزار تاکسی فرسوده ازآغاز اجرای طرح تا کنون و بر مبنای قیمت های جهانی در حدود ۱۵۱۰ میلیارد ریال بوده است. همچنین کاهش مصرف ۲۸ میلیون لیتر بنزین، ۵۲ میلیون متر مکعب گاز، کاهش ارزبری، افزایش اشتغال، بهبود عملکرد خودروها، ارتقاء ضریب ایمنی خودروها بر اساس استانداردهای اجباری، کاهش ۹۶ هزار تنی آلاینده ها شامل مونوکسید کربن، هیدرو کربن ها ، اکسیدهای نیتروژن و گاز ازت از محاسن این طرح ملی به شمار می آید.
مهدوی عادل در ادامه گفت : رهنمودهای موثر و مداوم جناب یکه زارع مدیر عامل گروه و حمایتهای بی دریغ آقای محمدی مدیر عامل تعاونی خاص از عوامل اصلی پیشرفت این پروژه بوده اند و امیدوارم در ادامه مسیر نیز با حمایتهای مدیران ارشد ضمن حفظ روند پیشرفت پروژه موجبات توسعه آنرا نیز حسب نظر و دستورات مقامات محترم ارشد فراهم آوریم.